Advocatenkantoor Van Hecke Rotterdam

RECHTSGEBIEDEN

PERSONEN- EN FAMILIERECHT

Personen- en familierecht

Laat ons u helpen!

Als u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen zo snel mogelijk reageren. Indien u wenst kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel: 010 – 282 12 33
Familierecht Hamer Wet

Uw familierecht advocaat in Rotterdam​

Bent u op zoek naar een Rotterdams advocatenkantoor dat u helpt met zaken op het gebied van personen- en familierecht?

In de persoonlijke sfeer kunnen de emoties hoog oplopen. In een dergelijk geval heeft u behoefte aan goede adviezen waarbij de situatie niet escaleert. Er moeten vaak praktische zaken worden geregeld zoals het maken van een ouderschapsplan en het maken van een echtscheidingsconvenant.

Hierbij moeten belangrijke vragen worden beantwoord:

Welke zorgregeling moet er komen voor de kinderen?
Heeft u recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie?
Wat gebeurt er met de voormalig echtelijke woning en het overige vermogen?
Wat gebeurt er met het ouderdomspensioen?

Wij staan u graag bij. Ons kantoor is gevestigd op de Weena 290, in het hart van Rotterdam.

MR. P. A. VAN HECKE  |  ERVAREN ADVOCAAT EN SCHEIDINGSMEDIATOR

Gespecialiseerd in personen- en familierecht

Mr. P.A. van Hecke is lid van de vFAS, gespecialiseerd in het personen- en familierecht en volledig gediplomeerd scheidingsmediator. Wilt u trachten uw zaak in onderling overleg op te lossen via mediation dan is dat mogelijk. Een oplossing in onderling overleg heeft vaak de voorkeur boven het voeren van een procedure. De mediator probeert het overleg tussen de partijen op gang te helpen. De mediator geeft partijen informatie en is onafhankelijk. Hij informeert partijen over hun rechtspositie.

Het voeren van een procedure behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden indien er in onderling overleg niet tot een oplossing kan worden gekomen. In dat geval kunt u verzekerd zijn van degelijke gespecialiseerde rechtshulp.

Uiteraard kunt u kosteloos contact opnemen voor een advies op maat.

ADVOCATENKANTOOR VAN HECKE

Iedereen heeft recht op persoonlijke aandacht

Personen- en familierecht

​De verdeling van gemeenschappelijke goederen wordt een boedelscheiding genoemd. Dit heeft niet alleen betrekking op de goederen zelf, maar ook op de schulden die in deze gemeenschap van goederen vallen.

 

Ouderdomspensioen valt niet in een gemeenschap, hier zijn specifieke regels voor in de Wet VPS.

 

Meer over boedelscheiding

Bij een echtscheiding beëindigt de rechter uw huwelijk. Wanneer u gaat scheiden, moet van alles worden geregeld, u heeft tenslotte daarna geen juridische banden meer met elkaar.

 

Om de echtscheiding aan te vragen heeft u een advocaat nodig. Lukt het niet om samen afspraken te maken over de echtscheiding? Dan kunt u ook overwegen om een mediator in te schakelen.

 

Meer over echtscheiding

Als er kinderen betrokken zijn bij een echtscheiding, is kinderalimentatie een belangrijk onderdeel van de financiële afspraken. De rechter bepaalt de hoogte van het bedrag, dit bedrag wordt daarna ieder jaar aangepast.

Meer over kinderalimentatie

Ex-echtgenoten zijn wettelijk verplicht elkaar te onderhouden. De ex-partner die geen of nauwelijks inkomen heeft, kan partneralimentatie vragen.

Als u geen of nauwelijks inkomen heeft, kunt u partneralimentatie vragen. Dit kan alleen als u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had.

Meer over partneralimentatie

BOEDELSCHEIDING, ECHTSCHEIDING, KINDERALIMENTATIE & PARTNERALIMENTATIE

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht is een lastig rechtsgebied.

Er zijn dwarsverbanden met het fiscaal recht, rechtspersonenrecht, vermogensrecht en er moet gerekend worden. Uiteraard gaat het in de eerste plaats om de belangen van kinderen maar hiernaast gaat het over geld. U moet (kinder)alimentatie betalen of wenst dit te ontvangen. Zijn er huwelijkse voorwaarden? Zo ja, dan moeten deze correct worden afgewikkeld. Is er een pensioen opgebouwd in eigen beheer? Voor dit soort en andere problemen is specialistische kennis nodig. Het volwaardige vFAS lidmaatschap biedt zekerheid.

Een bijzonderheid is dat mr. Van Hecke een bèta achtergrond heeft en goed kan rekenen. Helaas komt het al te vaak voor dat deze belangrijke eigenschap wordt gemist zodat hierin een duidelijk en belangrijk onderscheid kan worden gezien ten opzichte van andere professionals.

MET ENIGE REGELMAAT WERKEN WIJ BLOGS BIJ MET RELEVANTE UITSPRAKEN EN SITUATIES

Laatste nieuws

Goed nieuws voor agenten met PTSS

Het stelsel beroepsziekten, beroepsincidenten en dienstongevallen van de politie wordt eindelijk verbeterd. De behandeling en ondersteuning van politiemedewerkers...

Lees meer

VUL GERUST HET FORMULIER IN, WIJ GEVEN BINNEN EEN WERKDAG REACTIE

Eenvoudig contact opnemen